X
Garanția produselor

Produsele comercializate de S.C. Hexagon OA S.R.L. provin direct de la producători și beneficiază de garanție națională susținută de unități de service autorizate ale producătorilor.
 

În cazul persoanelor juridice (nu au calitate de consumator) perioada de garanție este de 12 luni pentru produsele de folosință îndelungată și între 0-12 luni pentru restul produselor.
Iar pentru persoanele fizice, perioada de garanție este de 24 de luni.
 

În cazul certificatelor de garanție emise de producător, produsele beneficiază de garanție în rețelele de service ale acestora, în centrele menționate explicit în certificate; produsul reclamat defect poate fi prezentat direct în showroom-urile noastre. Produsul va fi trimis către unitatea de service, iar aceasta va prelua întreaga responsabilitate a rezolvării garanției;
 

Condițiile de acordare a garanțiilor, în acest caz, pot varia în funcție de producător și sunt stabilite în politicile comerciale ale acestora, la nivel național. În cazul în care durata medie de utilizare a unui produs este mai mică de 2 ani, garanția de conformitate se reduce la acea perioadă.
 

Termenii și condițiile de garanție sunt în conformitate cu prevederile legale: ordonanța Guvernului nr. 21 / 1992 privind protecția consumatorilor, legea nr. 449 / 2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora. Perioada de garanție este menționată în certificatul emis de producător / importator și începe să curgă de la data înscrisă în factura de achiziție.
 

Durata termenului de garanție se prelungește cu timpul scurs de la data la care s-a adus la cunoștința vânzătorului lipsa de conformitate sau s-a predat produsul persoanei desemnate de către acesta până la data aducerii produsului în stare normală de utilizare, respectiv data notificării în scris în vederea ridicării produsului sau predării efective a produsului către consumator.
 

Drepturile conferite în baza garației comerciale sunt în conformitate cu prevederile legale. Aceste drepturi legale nu sunt afectate prin garanția oferită.

Operațiunile efectuate de service în perioada de garanție vor fi menționate pe documente separate; aceste documente devin parte integrantă a certificatului de garanție.
 

Termenul maxim de soluționare este de 15 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul, după caz, a adus la cunoștința vânzătorului lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul vânzătorului ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-primire. După aducerea produsului la conformitate, acesta poate fi ridicat din showroom sau puteți solicita expedierea acestuia prin curier.
 

Reparațiile în perioada post garanție pot dura între 10 - 90 zile.
 

Responsabilitățile clientului

Condițiile de garație nu se aplică pentru problemele sau daunele cauzate de client sau în circumstanțe cum ar fi, dar fără a se limita la următoarele:

  • intervenția asupra produsului, a fost reparat și/sau modificat de personal neautorizat;
  • numărul de serie al produsului, componentele sau accesoriile au fost modificate, anulate sau eliminate;
  • sigiliile pentru garanție au fost rupte sau schimbate;
  • produsul prezintă defecte fizice: lovituri, crăpături, ciobiri, rugină sau prezinta urme utilizare în condiții neadecvate: tensiuni de alimentare necorespunzătoare, supunerea la variații mari de temperatură și presiune, manipulare incorectă, pătrunderea de lichide, metale sau alte substanțe în interiorul echipamentelor, etc;

Produsele neridicate din showroom în termen de 6 luni de la finalizarea operațiunilor vor fi declarate abandonate (conform dispozițiilor Codului Civil).

BLOG
ULTIMELE NOUTATI
13 FEB
Organele de asamblare reprezintă elemente esențiale în domeniul construcțiilor, mașinilor și într-o varietate de alte aplicații industriale. Acestea sunt folosite pentru a uni sau fixa părți componente într-o structură mai mare sau pentru a asigura funcționarea corectă a unui mecanism. În acest articol, vom explora diferitele tipuri de organe de asamblare, utilizările lor și avantajele pe care le oferă.
Abonare
Newsletter
HEXAGON